October 29, 2019

Morgenavond, 30 oktober, wordt het toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Delft, het Panorama Delft, gepresenteerd en bediscussieerd in het Prinsenkwartier in Delft. Valerie Koppelle zal als gespreksleider een verbindende rol hebben.

Het Panorama Delft i...

September 19, 2019

Hoe leuk is het om jaarlijks met vakgenoten inspiratie op te doen in het buitenland. Dit jaar was Helsinki aan de beurt, een stad waar enorm veel gebouwd wordt om te voldoen aan de groeiende vraag naar woningen. Tevens de stad van Aalto.

Zie hier een aantal interessant...

September 10, 2019

Bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse is gelegen tussen de historische binnenstad van Schiedam en de Maas en staat aan de vooravond van een metamorfose. Een gebied waar cultuur en historie samenkomen met de rauwheid en het industriële karakter van de bedrijvigheid. Een uni...

August 6, 2019

Voor als je deze filmpjes nog niet kent;

Studenten van de Academie van Bouwkunst van Rotterdam hebben een aantal video's gemaakt van hoe de stad beleefd wordt door verschillende type mensen. Super interessant en relevant voor ons vak van stadmaken.

Er staan er meer op Yo...

July 31, 2019

Tijd om uitstapjes te maken. In Museum Voorlinden laat kunstenaar Do Ho Su uit Korea zien hoe replica's van stukjes van zijn voormalige woonhuizen er op een andere manier uit kunnen zien. Opgebouwd uit gekleurd polyester, bijeengehouden door een slank stalen frame. Det...

July 11, 2019

Vandaag hebben wij de publicatie van ons onderzoek naar de invloed van de energietransitie op bedrijventerreinen ontvangen. Er liggen er een aantal op kantoor, kom er eentje ophalen als je dat interessant lijkt! 

June 5, 2019

De herinrichting van de Dorpskern in Snaaskerke (B), met ons ontwerp voor het voormalige Stationsplein aan de Groene 62, een hoogwaardige fietsverbinding van Gistel naar Oostende, is in uitvoering. Het verbinden van de plek met haar omgeving, vergroenen, verhogen van d...

May 29, 2019

 

K.A.S. werkt momenteel aan de voorbereidingen van de gebiedsagenda Leyweg-Morgenstond. Een gebied waar het winkelcentrum Leyweg totaal niet floreert, er is zelfs enorm veel leegstand, maar waar wel veel kansen liggen voor de toekomst. Het moet weer een wijk worden voo...

April 16, 2019

Vorige week zijn we met ons multidisciplinaire ontwerpteam een week in Hoorn geweest voor het onderzoek ‘Ontwerpkracht voor bedrijventerreinen' – de energietransitie als opstap naar meer ruimtelijke kwaliteit’.

In een intensieve workshopweek van 5 dagen  werkte ons team...

March 19, 2019

Impressie van een stadwandeling Nieuwe Haagse School in Bezuidenhout, rondleider en encyclopedie van de dag: architectuurhistoricus Marcel Teunissen.

Please reload

Uitgelichte berichten

Verdichting rondom Den Haag HS flink in de publiciteit

March 18, 2019

1/8
Please reload

Recente berichten

August 6, 2019

Please reload

© 2020 by K.A.S.  |  info@kasdelft.nl

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean