Kunst op blinde muren


Je kent ze vast ook, die blinde muren in de stad. Vaak zit er lelijke graffiti op, ligt er troep, het nodigt in ieder geval niet uit netjes om te gaan met de omgeving en zijn niet fijne plekken. In Breda is er een initiatief genaamd Blind Walls Gallery dat deze blinde muren samen met kunstenaars opknapt. Zo ontstaan fraaie kunstwerken in de stad die proberen een verhaal te vertellen over de plek, tevens verbetert de uitstraling en daarmee het gedrag van mensen, zodat ze netter omgaan met de plek.

Ook prijstechnisch is het interessant... Een van de initiatiefnemers van Blind Walls Gallery verteld mij dat het duurder is een blinde muur wit te laten schilderen door een schildersbedrijf dan door hun met een kunstwerk te laten beschilderen. En ze schilderen ook buiten Breda hint hint... Ook in Delft vind ik de Monet muurschildering een grote opwaardering van deze ooit zo louche steeg. De entree van de steeg wordt er ook mooi mee gemarkeerd en ik ben stiekem ook een beetje fan van Monet schilderijen.

Muurschilderingen zijn natuurlijk helemaal hip in Zuid- en Midden-Amerika. Ik steden zoals Bogotá (Colombia) en Granada (Nicaragua) domineren ze het straatbeeld op een positieve manier en brengen kleur in het straatbeeld. Dus... ik hoop dat deze paar beelden een beetje inspireren. Steden kunnen hierdoor kleurrijker worden, creatiever en de leefbaarheid neemt toe! Kijk anders ook op de website van Blind Walls Gallery voor meer inspiratie uit Breda.

#Bogotá #Breda #inspiratie #kansen #kunst #leefbaarheid #lelijkeeendjes

© 2020 by K.A.S.  |  info@kasdelft.nl

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean