Minister Bussemaker op bezoek bij startdag Praktijkschool Pro Grotius


De startdag voor het ontwerp van de nieuwe Prakijkschool Pro Grotius is geweest en was erg inspirerend voor ons als ontwerpers. Naast een bezoek aan de nieuwe locatie (met de twee het te gebruiken panden) werd ook de huidige locatie bezocht. Hier gaven de docenten van de verschillende lesjaren en praktijklessen presentaties van hoe zij hun lessen geven en wat de zoeken in een nieuw gebouw. En bij elke les werd een oefening gedaan vanuit het lesprogramma, zoals bij de les Rots & Water waar leerlingen op elkaar leren te vertrouwen. Zo kregen we een steeds beter gevoel wat er van een nieuw gebouw gevraagd wordt en waar de kansen liggen in een nieuwe locatie. Tevens gaven drie leerlingen die in het laatste jaar zitten een persoonlijke presentatie van wat zij geleerd hebben op deze school en gaven een goed beeld van voor wie we het nu echt doen.

Vanwege de bijzondere en unieke aanpak van het ontwerptraject, volgende ideologieën van Mevrouw Meijer, kwam minister Jet Bussemaker op bezoek om te zien wat we aan het doen waren en om te kijken of deze aanpak ook grootser kan worden uitgezet naar andere locaties. Ik ben er van overtuigd dat ze erg geïnspireerd was.

#Delft #praktijkschool #school

© 2020 by K.A.S.  |  info@kasdelft.nl

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean