Vitale architectuur - nieuw boek


Oud collega Bas Kegge heeft samen met Ruurd Roorda een boek gepubliceerd genaamd Vitale Architectuur - gereedschap voor levensduur. Super interessant omdat het een onderzoek is naar die unieke kracht die sommige gebouwen in zich hebben om zich aan te passen aan de toekomst. Waarom blijven sommige gebouwen generaties lang in gebruik? Waar zit hem dat in? Erg handig om te weten in verband met het ontwerpen van duurzame gebouwen. "Vitale Architectuur ontrafelt de achtergronden van architectonische levensduur en verbindt daarmee de kwaliteiten van oude en nieuwe gebouwen. 'Vitale Architectuur' brengt twintig gebouwen in beeld, die worden beschreven, geduid en gedocumenteerd met behulp van plattegronden, doorsneden, diagrammen en foto’s. Met deze ruimtelijke analyse van zowel de iconische als de alledaagse gerealiseerde gebouwen van het begin van de jaartelling tot nu ontwikkelen de auteurs een methodiek voor levensduur en een houvast voor de toekomst. Van het Pantheon in Rome tot de Zollverein in Essen, vitale architectuur is een gebouw met toekomstwaarde, waarbij de architectuur de levensduur bepaalt. De ruimtelijke kwaliteit van deze gebouwen is de kern van hun waarde en duurzaamheid, ook, of juist bij, veranderend gebruik."

#Kegge #publicaties #transformatieproject #vitaliteit

© 2020 by K.A.S.  |  info@kasdelft.nl

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean