Jury Coendersbuurt - mooiste woning


Afgelopen weken had ik de eer om in de jury te zitten om de mooiste woning van de Coendersbuurt te kiezen. Dit is een wijk in de spoorzone van Delft waar Particulier Opdrachtgeverschap een plek kreeg, bewoners konden hier zelf aan de slag met hun plan en architect om een woning te bouwen. Onder leiding van Wytze Patijn en Jaap van der Bout werden we rondgeleid, zowel buiten als binnen bij de short-list. Het was inspirerend om te zien hoeveel ruimtelijke kansen er werden gepakt in de woningen en welke kwaliteiten dit opleverde.

Gisteren was de prijsuitreiking tijdens het afscheid van Wytze Patijn als stadsbouwmeester.

"De jury is unaniem tot de slotsom gekomen dat de winnaar CB 030 Floriskade 18 van het echtpaar Kai Yang & Yan Shi moet zijn. De eenvoud en de bijzonder ruimtelijke opzet van de woning heeft voor de jury de doorslag gegeven.

Jury oordeel: in vele ogen een japans aandoende woning die echter chinees is, grote eenvoud in materialen, beton en hout, verbluffend ruimtelijke opzet binnen een standaard kavel met pand brede toegangshal, een keuken in het midden op een plateau met daarachter een hoge zitruimte. Vernuftig ingedeeld met bergruimte onder het keukenplateau. De diverse ruimtes zijn mooi en rustig van verhoudingen. Ook deze woning kan in de toekomst worden uitgebreid. De badkamer verdient een speciale vermelding; een feest om daar onder de douche te mogen."

Ik feliciteer graag de prijswinnaars, maar ook de short-list bewoners. Ook daar zaten hele inspirerende en vernuftige ruimtelijke oplossingen.


© 2020 by K.A.S.  |  info@kasdelft.nl

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean