Verdichting rondom Den Haag HS flink in de publiciteit

Het is alweer zo'n 2 jaar geleden dat ik deze schetsen maakte voor het gebied rond Hollands Spoor. Eerst begonnen met een ruimtelijk kader voor het gebied rondom de Mega Stores en de Haagse Hogeschool (ruimtelijk kader Leeghwaterplein). Om vervolgens door te schuiven en ook de eerste ruimtelijke verkenningen te doen naar de knoop Hollands Spoor/Rivierenbuurt-Zuid/Kop Binckhorst. De schetsen hier laat de eerste gedachtes van betere verbindingen en hoogwaardige openbare ruimte zien in combinatie met verdichting.

Afgelopen week zijn de plannen meer concreet geworden en aan de stad gepresenteerd. Tevens is de Nota van Uitgangspunten Haagvlietpoort, die K.A.S. in grote mate heeft voorbereid met gemeente en ontwikkelaars, vastgesteld. Leuk om te zien dat Den Haag door pakt en gaat voor een toekomstbestendige stad. Ik zie echt de kansen die hier liggen, zeker op deze plek.

Hieronder nog een interessant filmpje van Omroep West waarin duidelijk wordt dat het een spannend traject zal zijn om de ambities nog meer concreet te maken en ook meer draagvlak te krijgen, maar dat is ook meer dan logisch op zo een binnenstedelijk plek.