Nieuwe klus: Nieuw-Mathenesse Schiedam

Bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse is gelegen tussen de historische binnenstad van Schiedam en de Maas en staat aan de vooravond van een metamorfose. Een gebied waar cultuur en historie samenkomen met de rauwheid en het industriële karakter van de bedrijvigheid. Een uniek gebied omgeven door water en gelegen naast M4H Makers District Rotterdam. Tof project om aan te werken!

In het gebied ligt de oude Glasfabriek, een bijzonder locatie die ook vaak als filmlocatie wordt gebruikt, en vele distilleerders die veelal in historisch beeldbepalende panden zitten en die zorgen voor een unieke identiteit van het gebied.

Aan het eind van dit decennium moet Nieuw-Mathenesse een modern, gemengd stedelijk gebied zijn waar cultuur, historie, wonen, werken en recreëren hand in hand gaan en die tevens bestendig worden gemaakt voor de toekomst. Zo moet bijvoorbeeld de dijk die dwars door het gebied gaat verhoogd worden en liggen er veel kansen voor verduurzaming.

K.A.S. werkt aan de visie voor het gebied en voorbereidingen van het Masterplan.