Door naar tweede ronde EO-Wijers prijsvraag!

Goed nieuws, we zijn door met onze inzending 'Transformatie vanuit de kernrandzones' voor de tweede ronde van de EO-Wijers Prijsvraag. We hebben voorstel gemaakt voor de regio Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

Vanuit het juryrapport:

"Deze inzending leunt op een helder uitgangspunt: als we agrarische kringlopen willen sluiten moet we niet midden in het landelijk gebied beginnen. De sleutel ligt aan de randen, bij de steden en dorpen. Door die mede verantwoordelijk te maken voor de transitie die de landbouw moet doormaken, neemt de slagingskans toe. De landbouw, vastgeketend in een economisch systeem van mondialisering, oneerlijke concurrentie en regelgeving kan het immers

niet alleen.

De inzenders leggen tegelijkertijd een koppeling met de aanpak van vraagstukken die in de randzones spelen, zoals verrommeling (lees: gebrek aan verblijfskwaliteit) en een latente behoefte aan woningbouw. De jury noemt de strategie ‘opschaalbaar’, en dus toepasbaar in andere gebieden. Wel rijst de vraag wie dit idee op gang gaat brengen – kortom: wie zorgt voor de vonk waarna het gebied zelf aan de slag kan?"

Fijne input om mee te nemen in de tweede ronde. Lees hier het volledige juryrapport.


Trots op het team! van K.A.S. (Valerie Koppelle en Anna Dijk) en FREELANdSCHAP (Marc Nolden) en veel zin in de volgende ronde.