Transformeren van gebouwen en stukjes stad

K.A.S. transformeert gebouwen en stukjes stad, op een duurzame manier en door partijen en schaalniveaus te verbinden
 

K.A.S. is een bureau voor architectuur en stedebouw, heeft een passie voor de samenhang
tussen gebouw en omgeving en gelooft in het maken van een toekomstbestendige omgeving.
Het beter gebruiken van de ruimte die we hebben en duurzame maatregelen inzetten.
Wij opereren op verschillende schaalniveaus (interieur, architectuur, stedebouw en openbare ruimte). Opdrachten benaderen wij bij voorkeur als één samenhangend geheel, alles is verbonden met elkaar en wij zijn juist goed in het integraal benaderen van projecten en het verbinden van de verschillende schaalniveaus.


K.A.S. gelooft erin dat door participatie en een goede samenwerking het beste uit projecten kan worden gehaald. Zo worden vaak workshops, bijeenkomsten en creatieve denksessies voor opdrachtgevers, omwonenden en vakgenoten georganiseerd. Door helder te communiceren, te luisteren en een betrouwbare partij te zijn ontstaat vertrouwen en worden projecten beter. En heldere doelen hebben vooraf en verwachtingen managen.

De vraag achter de vraag achterhalen is daarbij ook een belangrijk aspect.

Het verbinden van buiten en binnen, spelen met licht, transparantie en het optimaal gebruik maken van de omgeving zijn belangrijke thema’s in het werk. 

Team


K.A.S. is een klein persoonlijk bureau en is opgericht door Valerie Koppelle. Bij grote projecten wordt samengewerkt in een collectief van (eigen) specialisten die zich op projectbasis verbinden aan het project. Daarbij is K.A.S. het aanspreekpunt voor de opdrachtgever en verantwoordelijke. Deze flexibiliteit en dynamiek is ons inziens de nieuwe manier van werken, wij houden daarvan, het zorgt voor betrokkenheid, enthousiasme en het levert meerwaarde op bij projecten doordat een maatwerk team wordt gecreëerd.

Valerie Koppelle - oprichter, architect en stedebouwkundige

 

Met een passie voor gebouwen en plekken met historie en karakter en het geloof in het maken van een toekomstbestendige omgeving. Het beter gebruiken van de ruimte die we hebben en duurzame maatregelen inzetten.
Tijdens mijn studie aan de TU Delft begon dit al flink te knagen; een scriptie geschreven over de verdichting en het optimaler ruimtegebruik van de binnenstad van Breda en afgestudeerd op een monumentale papierfabriek in Maastricht. Na het op mijn 23ste afstuderen in architectuur en stedebouw meerdere jaren gewerkt bij verschillende ontwerpbureaus, maar op de een of andere manier maakte dit niet mijn verwachtingen en dromen waar. Ontwerpen is leuk maar pas zinvol als je weet welke belangen er spelen en je optimaal aansluit bij de wensen van de gebruikers. Ik miste dit vaak, ontwerpen was maar een stukje van de planfase. Ik wilde ook in de voorfase wat betekenen en ging met mijn eigen bureau, wat ik inmiddels had opgericht (2010), dit type projecten oppakken. Projecten waarbij het gaat om het maken van een goede strategie, het ontwikkelen van haalbare plannen en het vinden van strategische partners. Goede projecten realiseren gaat om mensenwerk. Luisteren en lezen wat er speelt, weten waar de belangen liggen en dit vertalen in een zo passend mogelijk plan.

"Braakliggend terrein tot omgevingen met potentie maken” dat is mijn profiel.

© 2020 by K.A.S.  |  info@kasdelft.nl

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean