3 projecten in aanbouw

May 3, 2016

Leuk om te zien dat op dit moment 3 projecten waar ik aan werkte als projectleider en ontwerper bij Geurst & Schulze architecten momenteel in aanbouw zijn. Ben benieuwd of er nog veel veranderd is, want helaas heb ik de 3 projecten niet tot het eind kunnen afmaken.

1. Basisschool de Vlinder in Baarle-Hertog
Een gewonnen selectie via Scholen van Morgen. Deze heb ik tot een ver stadium kunnen uitwerken. Deze school moest zeer efficiënt en kostenbewust ontworpen worden. Door een compact gebouw te maken en slimme circulatie is het gelukt een ruimtelijk ontwerp te maken wat ook nog flexibel is. Tevens heb ik mij erg bezig gebouwen in de positionering van het gebouw.


2. het Coral gebouw in Dordrecht
Toen ik er nog aan werkte heette dit project het SARP-gebouw. Het is een gebouw waar verschillende zorgaanbieders samen zitten naast het Albert Schweitzer ziekenhuis. Elke letter van de SARP stond voor een van de zorgaanbieders. Een van de partijen viel echter aan het eind van de ontwerpfase af en toen heeft het project dus een tijd stilgelegen en heb ik er daarna niet meer aan kunnen werken. Inmiddels is dus de programmering gelukt en zijn er ook aanpassingen gedaan om alle partijen goed onder te brengen. Ik vond met name de workshops met de verschillende zorgaanbieders fijn omdat we er zo goed achter kwamen hoe ze zich ook ruimtelijk kunnen onderscheiden en hoe dat meerwaarde kan hebben voor de organisatie. Zo werd het zorghotel bijvoorbeeld een ruimte zonder gangen en maximale verblijfskwaliteit.

 


3. CLD Delft, uitbreiding van een middelbare school

Ik woon hier vlakbij, dus inmiddels weet ik dat het volledige casco er staat en met het metselwerk begonnen is. Ik heb voor dit gebied het stedebouwkundig plan gemaakt (waar ook ca. 60 nieuwbouwwoningen onder vallen) en het schetsontwerp voor de school. Deze fase van het stedebouwkundig plan wordt i.i.g. uitgevoerd zoals bedacht. Bij het ontwerp voor de school was de puzzel een logische aansluiting op het bestaande gebouw en een logische routing.

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Verdichting rondom Den Haag HS flink in de publiciteit

March 18, 2019

1/8
Please reload

Recente berichten

August 6, 2019

Please reload

Archief
Please reload

Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2020 by K.A.S.  |  info@kasdelft.nl

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Flickr Clean