Onderzoek naar gemeentelijk schoolmonument

October 1, 2018

K.A.S. doet, in opdracht van de Haagse Scholen, onderzoek naar de De La Reyschool, een basisschool in Den Haag. Het is een gemeentelijk monument uit 1915 ontworpen door de architect A. Schadee, werkzaam bij de toenmalige dienst gemeentewerken. Een gebouw wat bijzonder is door het ensemble van gebouwdelen (gymlokaal, trappenhuis, schoolgebouw), de hoge plafonds en vele bijzondere elementen in het interieur. 

De school is echter verouderd en dient gemoderniseerd en toekomstbestendig te worden gemaakt. Daarnaast dient onderzocht te worden wat de uitbreidingsmogelijkheden zijn op de locatie.

In drie scenario's wordt de komende maanden onderzocht wat de mogelijkheden voor de toekomst zijn, met inzicht in de BENG normeringen i.c.m. een monument en nieuwbouw, de financiële overwegingen, de constructieve mogelijkheden en afstemming met de gemeente. Zin in!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Verdichting rondom Den Haag HS flink in de publiciteit

March 18, 2019

1/8
Please reload

Recente berichten

August 6, 2019

Please reload

Archief