Symbiose van architectuur en kunst - Do Ho Suh

July 31, 2019

Tijd om uitstapjes te maken. In Museum Voorlinden laat kunstenaar Do Ho Su uit Korea zien hoe replica's van stukjes van zijn voormalige woonhuizen er op een andere manier uit kunnen zien. Opgebouwd uit gekleurd polyester, bijeengehouden door een slank stalen frame. Details zoals lichtknopjes, stekkerdozen en leidingwerk zijn meegebouwd in dezelfde kleurrijke materialen. Het resultaat: een wonderlijke sprookjesachtige wereld die van de kleine ruimtes laat leven en sprankelen tot een bos wat de zintuigen prikkelt. Met namen de rode trap die onbereikbaar lijkt, en met een tot in detail gefabriceerde balustrade erboven, was voor mij het hoogtepunt.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Verdichting rondom Den Haag HS flink in de publiciteit

March 18, 2019

1/8
Please reload

Recente berichten

August 6, 2019

Please reload

Archief